Receptek

Gesztenyés szelet

Hozzávalók:
Alap:
10 dkg porcukor
1 ü rumaroma
15 dkg margarin
2,5 dl lefőzött kávé
50 dkg dkg darált keksz
2-4 ek jó minőségű kakaópor

Krém:
20 g zsealtin
1,5 dl víz
50 dkg gesztenye massza
2,5 dl Meggle Cukrászhab

Tetejére:
2,5 dl Meggle Cukrászhab
ízlés szerint cukor, csoki cseppek

Elkészítés:
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk. Ha száraznak és keménynek éreznénk, adjunk még hozzá tejet. Ezt a masszát belenyomkodjuk egy 26 cm-es tortaformába, úgy, hogy pereme is legyen, majd hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.
A krémhez a zselatint felfőzzük a vízében, majd langyosra hűtjük. A tejszínt elkezdjük felverni, majd a gesztenyét beletördeljük, és kemény habbá verjük a tejszínt. Amikor a zselatin langyosra hűlt összekeverjük a gesztenyés krémmel.
A krémet rákenjük az alapra, majd betesszük a hűtőbe. Felverjük a maradék tejszínt, a süti tetejét ízlés szerint díszítjük vele.


Az eredeti recept itt található meg:
http://receptneked.hu/sutes-nelkul/gesztenyes-szelet-5/


Hűségét most értékes nyereményekkel háláljuk meg!
Játsszon és nyerjen a Meggle-vel!




Fekete-erdő torta

Hozzávalók:
Kakaós piskóta alap:
8 tojás
150 g finomliszt
160 g porcukor
20 g vaníliás cukor
30 g kakaópor
5 g sütőpor vagy szódabikarbóna
20 ml víz

Krém:
750 g Meggle Cukrászhab (használat előtt ajánlott 6 C – 8 C-ra hűteni)
1,40 kg kimagozott cseresznye (vagy 2x7 dl cseresznye kompót)
4 evőkanál kompótlé
1 dl cseresznyelikőr
100 g étcsokoládé

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180 C-ra. A vaníliás cukorral és a porcukor kétharmadával kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Ezután felverjük a tojássárgáját a maradék porcukorral, majd hozzáöntjük a vízet. Óvatosan összekeverjük a felvert tojásfehérjét és a tojássárgáját, hozzáadjuk a finomlisztet, a kakaót és a sütőport. Az így kapott masszát 24 cm átmérőjű kerek sütőformába tesszük és 180 C-on (légkeveréses sütőben 160 C-on) 30-40 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt lapot vízszintesen 3 részre vágjuk és meglocsoljuk a cseresznyelikőr és a kompótlé keverékével. Ráhelyezzük a lecsepegtetett és kimagozott cseresznyét, majd eloszlatjuk rajt a felvert Meggle Cukrászhabot. Ugyanezt megismételjük minden réteggel.
Ha a torta összeállt, az oldalát és a tetejét befedjük a Meggle Cukrászhabbal. Ezután tetszés szerint díszítjük a tortát, használhatunk hozzá meggyet és csokoládéforgácsot.


Meggle túrótorta

Sütés nélkül, könnyen elkészíthető

Hozzávalók a tortaalaphoz:

15 dkg vajas keksz
12 dkg puha Meggle vaj

Elkészítés:
A kekszet robotgépben morzsa állagúra őröljük, vagy zacskóban sodrófával összetörjük. Ekkor gyorsan összegyúrjuk – keverjük a szobahőmérsékletű vajjal. Kibélelünk egy 24 cm-es tortaformát sütőpapírral, majd az aljára nyomkodjuk a keveréket. Fél órára hűtőbe tesszük dermedni.

Ezt követően elkészítjük a túrókrémet:

90 g porcukor
2 db tojássárgája
350 g Meggle tehéntúró
1 db kikapart vaníliarúd
1 db citrom reszelt héja
Fél liter Meggle habtejszín
10 g lapzselatin

Elkészítés:
A Meggle tejszínt kemény habbá verjük. A Meggle túrót a vaníliát, a két tojássárgáját, a reszelt citromhéjat és ízlés szerint a cukrot egy nagy tálban összekeverjük. Óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe a felvert tejszínhabot. A lapzselatint beáztatjuk, majd (nem felforralva!) alacsony hőfokon vízben felolvasztjuk az elkészítési útmutató szerint. Adjuk a zselatint vékony sugárban a túrós krémhez és óvatosan, de alaposan keverjük össze. A krémet tegyük a megdermedt kekszes alapra. A betöltött tortát tegyük hűtőbe, 2-3 óra alatt kész is.



Szilvás morzsás sütemény


Hozzávalók a tésztához:

250g Meggle Joghurtos vaj
250g cukor
egy kis fahéj
5 tojás
250g liszt
1 teáskanál sütőpor
500g kimagozott friss szilva

A morzsához:

120g liszt
70g Meggle Joghurtos vaj
70g cukor
1 kanál fahéj (ízlés szerint)

Elkészítés:
A Meggle Joghurtos vajat, a cukrot és a fahájat habosra keverjük. A tojásokat egyenként hozzáadjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd óvatosan a masszához dolgozzuk. A kész masszát ez kivajazott és kilisztezett tortaformába öntjük. A szilvákat kimagozzuk és negyedeljük, és a massza tetejére helyezzük. A lisztet, a Meggle Joghurtos vajat, a cukrot és a fahéjat az ujjaink közt elmorzsoljuk. A kész morzsát egyenletesen elosztjuk a gyümölcs tetején. 180°C-on körülbelül 50 percig sütjük.

Joghurtos vajas sütemény

Hozzávalók egy tepsihez:

250ml Meggle tej
30g élesztő
525g liszt
100g cukor
275g Meggle Joghurtos vaj
10g só
2g citromhéj
2g kardamom
125g porcukor
50g mandula

Elkészítés:
A langyos tejet és az élesztőt egy keverőtálba tesszük, 400g liszttel megszórjuk. Az egészet lefedve úgy 20 percig kelni hagyjuk. A maradék lisztet, cukrot, 150g Meggle joghurtos vajat és a fűszereket hozzáadjuk, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, s egy kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük. Az így előkészített tésztát ismét 20 percig kelni hagyjuk. Közben a maradék Meggle joghurtos vajat és a porcukrot habossá keverjük. A mutató és a középső ujjunkkal egymástól fél centiméteres távolságra mélyedéseket nyomunk a tésztába. Ezek után egy habzsákba töltjük a kikevert vajat és a tésztára nyomjuk. Végül mandulával megszórjuk, és a vajas süteményt sütőben 220°C-on, körülbelül 30 percig sütjük.