Receptek

Tejszínes fettucine

Ez az egyszerű, de nagyszerű étel gyorsan elkészíthető. Ebédre és vacsorára is kiváló, igazi családi kedvenc lehet!

Hozzávalók:
4 csésze Meggle főzőtejszín

500 g fettuccine tészta
1½ csésze reszelt parmezán, plusz egy kicsi a tálaláshoz
3 ek. sózatlan Meggle vaj
Frissen őrölt feketebors
Finomra vágott petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés:
Forraljuk fel a tejszínt egy magas falú serpenyőben, majd közepes lángon melegítsük tovább kb. 30 percig, amíg besűrűsödik. Közben kevergessük gyakran.
Közben egy lábosban forraljunk fel sós vizet, és főzzük ki a tésztát fogkeményre (kb. 8 perc). Szűrjük le, majd adjuk a besűrűsödött tejszínhez. Adjuk hozzá a sajtot, és a vajat. Sózzuk, borsozzuk. A maradék sajttal és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.

Ízletes galuskás karfiolleves

Finom, tavaszi-nyári leves, friss ízekkel. Ropogós, Meggle vajas kenyérrel igazán laktató, egészséges étel.

Hozzávalók:

50 dkg karfiol rózsákra szedve
1,5 liter zöldségleves alaplé (lehet bio leveskockából is)
Frissen őrölt bors, só, ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
1 csipet nádcukor
1 kk. olívaolaj
3 dl tejföl
2 dl Meggle főzőtejszín
A galuskához:
5 dkg Meggle vaj
5 dkg liszt
1 csipet só
1 tojás

Elkészítés: A karfiolrózsákat pár másodpercig kicsit megfuttatjuk az olajon (vigyázat, nem sütjük, ne barnuljanak meg!). Ezt követően fűszerezzük és ráöntjük a zöldség alaplét. Főzzük, amíg a karfiol megpuhul. A galuska hozzávalóit összekeverjük és beleszaggatjuk a levesbe. Akkor főttek meg, ha feljöttek a leves tetejére. A főzés végén a tejfölt és a tejszínt összevegyítjük, és ezzel habarjuk a levest. A végén friss zöldfűszerrel (pl. petrezselyem) megszórhatjuk a kész ételt.


Fűszervajas csirkemell tekercs


Ez a könnyű finomság kerti grillen is kiválóan elkészíthető étel. Párolt fűszervajas brokkolit, vagy grill fűszervajas zöldségeket is adhatunk hozzá köretként.

Hozzávalók:

1 nagy filézett csirkemell
Ízlés szerint só, bors
Meggle zöldfűszeres, vagy fokhagymás fűszervaj
10 dkg szeletelt bacon

Elkészítés: A csirkemellet felnyitjuk úgy, hogy nagyjából egy cm vastag szeletet kapjunk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A húsra kenjük a Meggle fűszervajat, majd felcsavarjuk és baconba tekerjük. A végeit fogpiszkálóval megtűzzük. 180C fokos sütőbe, vagy 350C fokos parázsra téve fóliával letakarva, vagy fóliába csomagolva 20-30 percig sütjük, aztán eltávolítjuk a fóliát, és még 10 perc alatt pirosra sütjük, grillezzük. Szeletekre vágva tálaljuk.

Paradicsomos grill padlizsántorony


Könnyű, feledhetetlenül finom köret, amely főételként is megállja a helyét. A grillpartykon óriási sikert arathat!

Hozzávalók (6 személyre):

2 db nagy padlizsán
30 dkg mozzarella
4-5 db közepes méretű paradicsom
Frissen őrölt bors, só, balzsamecet ízlés szerint
olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
Ízlés szerint Meggle fűszervaj

Elkészítés: A kb. 1 centiméter vastagságúra vágott padlizsán- és paradicsom szeleteket megkenjük olajjal, fokhagymával, majd grillezzük. A megsütött szeleteket sóval, borssal ízesítjük. A mozzarellát vékonyra szeljük. Az alábbiak szerint készítjük el a „tornyot”: 1 szelet padlizsánra 1 szelet paradicsom és 1 szelet mozzarella kerül, majd szintén padlizsán, paradicsom, mozzarella. A végén padlizsánszelettel zárjuk a sort. A „tornyot” kissé összenyomva, fogpiszkálóval vagy hústűvel összefogva rakjuk vissza pár percre a grillre, amíg a sajt megolvad. A végén Meggle fűszervajat teszünk a tetejére.