Grill tippek

    1.Tipp: A felhőtlen grillparty a biztonsági szabályok betartásával kezdődik. Ne grillezzünk zárt helyen és a grill körül távolítsuk el az éghető dolgokat. Legyen kéznél olyan eszköz, amivel tüzet lehet oltani (például homok, kerti locsoló, vagy épp poroltó). A gyerekekre különösen ügyeljünk, a forró sütő közelében!
    Ügyeljünk arra is, hogy a grillrács tiszta, zsír- és ételmaradéktól mentes legyen.

    2.Tipp: A megfelelő hőfokú parázs a titka a finom grillételeknek. A faszenet körülbelül 30-40 perccel a sütés megkezdése előtt javasolt begyújtani.

    3.Tipp: A rácsot vékonyan kenjük be olajjal (vigyázzunk, hogy az olaj ne csöpögjön a parázsra). A sütnivalókat szellősen tegyük a rácsra, különben az ételek nem sülni, hanem párolódni fognak.

    4.Tipp: A húsokat előző nap érdemes bepácolni, hogy a rostok megpuhuljanak és az étel ízletesebb legyen. A húsokat nyugodtan kenegethetjük a páccal sütés közben is.

    5.Tipp: A grillen nemcsak húsokat, de zöldségeket is elkészíthetünk. Az alufóliába csomagolt halak, zöldségek zsiradékmentesen is süthetők, sőt, töltött ételeket is elkészíthetünk (pl. töltött hal, cukkíni, stb.). A grillezett kemény húsú gyümölcsök, gyümölcsnyársak is finomak, például a grill ananász vaníliafagyival kínálva mennyei desszert! A gyümölcsöket vagy egy másik, tiszta grillen, vagy alaposan megtisztított rácson süssük.

    +1 Tipp: Ha húsokat, halat grillezünk, ügyeljünk arra, hogy alaposan átsüljenek! A nyers húsfélék ugyanis súlyos fertőzések forrásai lehetnek! Sütéskor érdemes a húsokat középtájon elvágni, így látható, hogy mennyire készült el.