A Meggle története

A MEGGLE márkanév Josef Anton Meggle nevéből ered, aki 1887-ben hivatalosan is bejegyezte sajtkészítő vállalkozását a bajorországi Reitmehringben. Ekkor még családi vállalkozásként, napi 600 liter tejet dolgoztak fel. 1913-ban az alapító halála után fia, Josef Anton II. áll a vállalkozás élére, s vezérelvévé tette a magas minőségű termékek készítését. A sajtüzemből a 20. század közepére exportorientált vajüzem vált, a 90-es évekre pedig olyan újdonságokat vezetett be a cég, mint a fűszervaj, illetve a fűszervajas baguettek.A Meggle család 1907-ben

Az új évezredben a MEGGLE márkát a közvetlen fogyasztóknak kínált széles termékskála mellett gyógyszeralapanyagok, takarmányok, gasztro- és B2B-termékek gyártása jellemzi. A mindvégig szem előtt tartott minőség, a hagyománytisztelet és a magas szintű tudás lehetővé tette a MEGGLE számára, hogy európai hírű tejipari vállalkozássá fejlődjön.


Mára a cég a legnevesebb gyártók közé tartozik a tejtermékek piacán nem csak Európában, hanem Ázsiában és Amerikában egyaránt. A MEGGLE minden nap, 600.000 - 700.000 liter tejet, 150.000 - 200.000 liter tejszínt, és 5-6.000.000 liter tejsavót dolgoz fel wasserburgi gyárban.A szlovák üzem

Szlovákia legnagyobb tejipari vállalata, a RAJO a. s. is a MEGGLE tulajdonában van, valamint Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában és Bulgáriában is saját üzemmel rendelkezik a cég.


A MEGGLE magyarországi leányvállalata 1993-ban alakult. A sikeres márkaépítő stratégia során előbb a vajak és fűszervajak, később a német és szlovák üzem sok más terméke is bevezetésre került itthon: hab- és főzőtejszínek, cukrászhabok, vajak és vajkrémek mellett a cottage cheese, tej, habspray, kávétejszín, stb. A megbízható, magas minőség, az egységes arculat és a fogyasztóbarát ár együttesen hozzájárultak ahhoz, hogy a MEGGLE mára a magyarországi tejpiac egyik meghatározó szereplőjévé vált, termékeit egyre többen ismerik és szeretik.


További érdekességek a Meggle történetéről angol nyelven itt.


Josef Anton Meggle


Josef Anton Meggle II.


Toni Meggle